ES CREA LA XARXA DE CÀTEDRES SANTANDER DE RESPONSABILITAT SOCIAL

FICHA RESUMEN CATEDRAS DE RSC, SOSTENIBILIDAD Y MEDIO AMBIENTE PATROCINADAS POR EL GRUPO SANTANDEREl passat 7 de maig al Rectorat de la Universitat de Màlaga  es va signar la creació de laXarxa de Càtedres Santander de Responsabilitat Social, constituïda per les universitats de Màlaga, Alcalá de Henares, Castella la Manxa, Salamanca, Francisco de Vitòria i Girona , així com per la Fundació Universia i el Banc Santander a través de Santander Universitats.

Logo-Red-Catedras-Santander31.jpg

L’objectiu que es  persegueix amb la creació  de la nova Xarxa de Càtedres  és constituir un espai  idoni per  afavorir la formació, l’enriquiment, la innovació, la recerca, l’impuls de les idees i l’intercanvi de pensaments i obres que donin impuls a les activitats de docència i recerca al voltant de la matèria de la Responsabilitat Social, tant en l’àmbit nacional, com iberoamericà  i de la resta del món.

L’acte de signatura el van presidir, la rectora de la UMA, Adelaida de la Calle, acompanyada, entre d’altres, per Federico Gómez, director de l’Àrea de Sostenibilitat del Banc Santander;Ramon Capdevila, director general de la Fundació Universia; Alfredo Albaizar director adjunt de Santander Universitats Espanya i Cristina Quintana, directora de la Càtedra Santander de RSC de la Universitat de Màlaga, els quals  van valorar molt positivament aquesta iniciativa.  Per part de les universitats que conformen la Xarxa, hi van assistir tots els directors i directores de Càtedres, entre ells , M. Rosa Terradellas, directora de la Càtedra de RSU de la UdG.

A partir d’ara s’obre un ampli ventall d’activitats, com la posada en marxa de programes d’investigació, esdeveniments, publicacions i informes relacionats amb la responsabilitat social. Ja hi ha alguns projectes concretats, com ara el referit a l’estudi de la petjada social del Banc Santander, la preparació d’un curs d’estiu a Madrid  pel juliol de 2015 sobre Els objectius de l’Agenda de Desenvolupament Post2015, codirigit des de la UdG, o la publicació digital de tesis doctorals.

La signatura de la Xarxa de Càtedres s’ha dut a terme en el marc de la celebració de la VI Trobada de la Xarxa de Càtedres Santander de Responsabilitat Social realitzada a  la Universitat de Màlaga, en la qual s’ha portat a terme un intens fòrum de debat i una posada en comú de les línies de treball a realitzar en coordinació per les Càtedres integrants de l’esmentada Xarxa.

foto-famila-red